Pank ikona Džon Lajden neće predstavljati Irsku na Evroviziji

Pank ikona Džon Lajdon nije uspeo da se izbori za plasman na takmičenje za Pesmu Evrovizije, kao predstavnik Republike Irske, prenela je agencija AP.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 04.02.2023.

16:16

Pank ikona Džon Lajden neće predstavljati Irsku na Evroviziji
Foto: Profimedia

On je sa svojom pesmom "Havaji" zauzeo četvrto mesto, od šest finalista koji su se sinoć nadmetali u specijalnom šou programu irske televizije.

Prvo mesto osvojila je grupa Wild Youth’s sa pesmom "We Are One" na osnovu javnog glasanja i glasova nacionalnog žirija. Među takmičarima su bili i Ejdži (Adgy), Konoli (Connolly), Lejla Džejn i K Muni & ND. U saopštenju prošlog meseca, bend je rekao da su "Havaji" "ljubavno pismo" Lajdonovoj supruzi Nori, koja ima Alchajmerovu bolest. "Posvećena je svima koji prolaze kroz teška vremena na svom životnom putu, sa osobom do koje im je najviše stalo", rekao je Lajdon u saopštenju.

"To je takođe poruka nade da na kraju ljubav pobeđuje sve," dodao je. Takmičenje za Pesmu Evrovizije 2023. biće održano u maju, u Liverpulu nakon što je Britanija preuzela organizaciju ovog događaja zbog ratnog sukoba u Ukrajini. Ukrajinski folk-rep ansambl Kaluški orkestar, pobedio je na prošlogodišnjem takmičenju, dok je drugi bio Britanac Sem Rajder.

Britanski organizatori saopštili su da će događaj biti proslava ukrajinske kulture i kreativnosti, kao i Liverpulovog muzičkog nasleđa, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: