Izložba Akt fotografija na desetom Vizualizator

Deseti Festival fotografije Vizualizator predstavlja izložbu Akt fotografija koja će upoznati publiku sa radom domaćih fotografa okupljenih oko grupe Salon des Refusé - Salon odbijenih.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2022.

09:50

Izložba Akt fotografija na desetom Vizualizator
Foto:Promo

Svečano otvaranje izložbe je u utorak 29. novembra u 19h u prostorijama UK Parobrod, Kapetan-Mišina 6a.

Akt kao predstava nagog ljudskog tela jedan je od univerzalnih umetničkih motiva koji svoju interpretaciju pronalazi u svim medijima vizuelne umetnosti od njene najranije istorije do danas. Poimanje ljudske nagosti i načina njenog vizuelnog prikazivanja uslovljeno je društvenim i kulturnim činiocima, što umetnike često postavlja pred ozbiljne izazove.

Izložba u okviru ovogodišnjeg Vizualizatora predstaviće radove više autora koji istražuju problem akta u savremenoj umetničkoj fotografiji i društvenom kontekstu u kojem se razvija, percipira i valorizuje umetnost akta danas.

Više informacija o festivalu možete pronaći na sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: