Brendan Frejzer neće prisustvovati ceremoniji dodele Zlatnih globusa: "Majka nije odgajila licemera"

Još smo nedeljama daleko od saznanja o nominacijama za Zlatni globus 2023. ali jedan od mogućih kandidata za najboljeg glumca već je najavio svoju nameru da bojkotuje manifestaciju.

Kultura

Izvor: Headliner

Nedelja, 20.11.2022.

09:30

Brendan Frejzer neće prisustvovati ceremoniji dodele Zlatnih globusa:
Foto:EPA/ETTORE FERRARI

Brendan Frejzer, koji dobija najbolje kritike u karijeri za ulogu u filmu Darena Aronofskog "The Whale" (u bioskopima od 9. decembra), rekao je za GQ da neće prisustvovati ceremoniji dodele Zlatnih globusa u januaru ako bude nominovan, kao što se očekuje.

"Imam više nesuglasica sa Holivudskim udruženjem stranih novinara nego što poštujem Holivudsko udruženje stranih novinara – rekao je otvoreno. "Ne, neću učestvovati."

Njegovo obrazloženje, za one koji su pratili karijeru bivšeg srcelomca, više je nego očigledno: "To je zbog istorije koju imam sa njima – objasnio je on. – A moja majka nije odgajila licemera. Možeš me nazivati mnogim imenima, ali ne tako."

Godine 2018., Frejzer je dospeo na naslovne strane kada je prvi put progovorio o svojim usponima i padovima u Holivudu, uključujući i višegodišnje kaskaderske vratolomije koje su ostavile traga na njegovom telu.

Takođe je podelio uznemirujuću tvrdnju, optužujući Filipa Berka, bivšeg predsednika i člana Holivudskog udruženja stranih novinara, organizacije koja stoji iza Zlatnih globusa, da ga je seksualno uznemiravao 2003. (Berk je negirao tvrdnju.)

Posle izlaska članka, HFPA je izdala saopštenje u kojem se kaže: “HFPA se čvrsto zalaže protiv seksualnog uznemiravanja i načina ponašanja opisanog u članku”.

Frejzer je u najnovijoj izjavi rekao da su mu, pošto je obećano da se istražiti slučaj, ljudi iz HFPA naposletku predložili zajedničku izjavu koja bi po glumcu glasila: "Iako je zaključeno da je gospodin Berk neprikladno dodirnuo gospodina Frejzera, dokazi potvrđuju da je sve trebalo da bude shvaćeno kao šala, a ne kao seksualno uznemiravanje".

Frejzer je odbio da potpiše izjavu. Berk je ostao član HFPA sa pravom glasa do 2021. godine kada je izbačen jer je u mejlu svojim kolegama članovima podelio članak u kojem se navodi da je Black Lives Matter “rasistički pokret koji širi mržnju”.

"Znao sam da će zbiti svoje redove", rekao je Frejzer o HFPA.

"Znao sam da će se truditi da izbegnu problem. Znao sam da nemam budućnost sa takvim sistemom", zaključuje glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: