Niš kao Venecija: Sutra počinju 57. filmski susreti; "Samo da ne bude tornado" VIDEO

Na Letnjoj pozornici u Nišu će se od 20. do 26. avgusta održati 57. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma "Filmski susreti", jedna od najvećih umetničkih manifestacija u našoj zemlji.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 19.08.2022.

11:37

Niš kao Venecija: Sutra počinju 57. filmski susreti;
Foto: Printskrin/TV Prva

U okviru festivala će biti prikazano 12 filmova uz još dve ili tri bioskopske projekcije, a među filmskim ostvarenjima koje će publika moći da vidi nalaze se "Komedija na tri sprata" i "Vučje bobice", kao i niške premijere filmova "Heroji radničke klase", "Strahinja Banović", "Gejm", "Usekovanje" i "Heroji".

Predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković u gostovanju u emisiji "Jutro" na TV Prva nije krio uzbuđenje zbog predstojećeg festivala.

"Najbitnije je da se radujemo da će biti održani 57. Filmski susreti u Nišu. Na prvoj večeri uz svečano otvaranje će biti dodela nagrade za životno delo Pavle Vuisić", rekao je Janković i otkrio da će ovu nagradu dobiti Slavko Štimac.

Kako je Rastko Janković istakao, sve karte za festival su rasprodate, a jedino čega se pribojavaju jesu loši vremenski uslovi.

Janković je za TV Prva ispričao u šali anegdotu i razgovor sa direktorom festivala Srđanom Savićem, koji je u strahu da će možda pasti kiša i pokvariti doživljaj ovogodišnjih "Filmskih susreta", kratko prokomentarisao: "Samo da ne bude tornado".

Velika čast: "On je bio primer velikog glumca"

Glumac Slavko Štimac, dobitnik nagrade za životno delo "Pavle Vuisić", istakao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što će dobiti nagradu koja nosi ime velikog glumca.

"Jako sam ponosan na to. Ime Pavle Vujisić svima nama iz branše znači mnogo. On je bio primer velikog glumca, njega je kamera volela, imao je neverovatnu harizmu i urođeni osećaj za meru, nešto što svaki glumac može da poželi kada je u pitanju komunikacija sa kamerom. To je nešto što me ispunjava. Imao sam čast da radim sa čika Pajom pet–šest filmova", rekao je Štimac dodajući da u narednom periodu priželjkuje ulogu koja je dobro napisana ističući da je sve ostalo manje bitno.

Pogledajte više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: