Delimo karte za film "Najgora osoba na svetu": Najbrži čitaoci idu u bioskop

Od danas se u bioskopima prikazuje ostvarenje "Najgora osoba na svetu" reditelja Joakima Trira, a najbrži čitaoci našeg portala dobiće 2 x 2 karte za projekciju u subotu 20. avgusta u MTS dvorani, sa početkom u 20.30 časova.

Izvor: B92
Podeli
Foto: MCF MegaCom Film
Foto: MCF MegaCom Film

Podelili smo karte za ovu projekciju, pratite nas za nove akcije.

Bezgranična sloboda, ljubavni pokušaji, karijera, pritisak da se osnuje porodica, po čemu se glavna juankinja Džuli razlikuje od omladine bilo gde u svetu? Filmsko ostvarenje norveškog reditelja Joakima Trira "Najgora osoba na svetu" (The Worst Person in the World) podeljeno u dvanaest poglavlja od danas je u bioskopima širom zemlje.

Reditelj Joakim Trir se vraća na veliko platno sa još jednom savremenom pričom o potrazi za identitetom smeštenom u Oslo. Četvorogodišnja hronika života Džuli koja ispituje njen odnos prema ljubavi, smislu života i karijeri. Jedne večeri na zabavi upoznaje šarmantnog Eivinda i sa njim se upušta u vezu ostavljajući dugogodišnjeg partnera Aksela. Na tom putu Džuli sebe preispituje da li je to bila dobra odluka.

Renata Rejnsve, glavna glumica u filmu, osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu na prošlogodišnjem izdanju festivala u Kanu, gde je Evropu, pa i svet zasenila svojom prirodnom glumom, kojom da gotovo bez reči uspeva da prenese emociju nesnađenosti, neodlučnosti, grešaka i pobede. Svojim revolucionarnim i kompleksnim performansom iznela je lik Džuli koja zbog naizgled velikog broja karijernih, ljubavnih mogućnosti, ipak, ne može da se odluči za to šta je ispravan put te se postavlja pitanje da li je ona zbog toga najgora osoba na svetu.

Reditelj Joakim Trir je poznat po ostvarenjima koja slave svu lepotu Osla, te je nakon "Repriza" i "Oslo, 31. avgust", "Najgora osoba na svetu" završetak triologije koja predstavlja odu glavnom gradu Norveške. U svakom od ovih filmova glavnu mušku ulogu imao je Anders Danijelsen Li.

Film "Najgora osoba na svetu" je za 2022. godinu nominovan za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 26 idi na stranu