Sedam gradova se takmiči: Gde će se održati Evrovizija 2023. godine?

Naredne godine, Evrovizija će se održati u Velikoj Britaniji, a sada je objavljeno kojih sedam gradova se nalaze u užem izboru za ulogu domaćina.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 13.08.2022.

08:19

Sedam gradova se takmiči: Gde će se održati Evrovizija 2023. godine?
Foto: Shutterstock/Songquan Deng

Birmingem, Glazgov, Liverpul, Mančester, Njukasl i Šefild će se "takmičiti" za ulogu domaćina Evrovizije 2023. godine.

Podsetimo, zbog nemogućnosti da se održi u Ukrajini zbog rata sa Rusijom, Evrovizija će se naredne godine održati u Velikoj Britaniji, a među 20 gradova koliko se prijavilo za ulogu domaćina, sedam gradova se našlo u užem izboru.

Gradovi će sada proći kroz drugu fazu, nakon čega će se doneti konačna odluka o tome koji grad ima najveću ocenu prema kriterijumima BBC-ja.

BBC jasno je stavio do znanja da će takmičenje 2023. godine biti "pravi odraz ukrajinske kulture uz prikazivanje raznolikosti britanske muzike i kreativnosti".
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: