Odlučeno: Evrovizija će se održati u Velikoj Britaniji, organizaciju preuzeo BBC

Evropska radio.difuzna unija (EBU) je potvrdila da će takmičenje za pesmu Evrovizije 2023. biti održano u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2022.

13:14

Odlučeno: Evrovizija će se održati u Velikoj Britaniji, organizaciju preuzeo BBC
Foto: Shutterstock/Tomas Marek

Nakon odluke da, nažalost, događaj sledeće godine ne može da se održi u Ukrajini iz bezbednosnih razloga, EBU je istražila niz preostalih opcija.

Kao rezultat diskusija, EBU je odlučila da drugoplasirani na takmičenju 2022, bude domaćin 67. takmičenja za pesmu Evrovizije.

"Izuzetno smo zahvalni što je BBC prihvatio da organizuje takmičenje za pesmu Evrovizije u Velikoj Britaniji 2023", rekao je Martin Osterdal, izvršni supervizor Pesme Evrovizije.

"Nastavljajući ovu tradiciju solidarnosti, znamo da će takmičenje sledeće godine pokazati kreativnost i veštinu jednog od najiskusnijih javnih emitera u Evropi kao što je BBC, dok će ovogodišnji pobednici, Ukrajina, biti proslavljeni i predstavljeni tokom celog događaja", piše u saopštenju.

Za sada još nije poznato u kom britanskom gradu će takmičenje biti održano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: