Ista biografija, novo ime; "Prljavo kazalište" ima novi naziv

Jasenko Houra i Mladen Bodalec će odsad nastupati pod imenom "Houra grupa".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.07.2022.

14:44

Ista biografija, novo ime;
Foto:Profimedia

Otkrila je to najava za festival u Splitu, na kome je trebalo da nastupaju pod imenom "Prljavo kazalište". Međutim, sad se na službenim stranicama festivala grupa najavljuje kao "Houra grupa". U najavi je navedena biografija "Prljavog kazališta", međutim bend je najavljen kao "Houra grupa".

Podsećamo, početkom jula donesena je privremena sudska mera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korišćenje imena "Prljavo kazalište".

Ovakva privremena sudska mera samo je uvod u sudski proces oko prava na korišćenje imena poznate grupe – čije pravo i žig ima donedavni član grupe, menadžer i bubnjar Tihomir Fileš – ali sve dok se ovaj proces ne okonča sudskom presudom ili sporazumom strana u postupku, svako korišćenje imena na sceni podleže novčanim kaznama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: