Nova sezona "Stranger Things" premašila milijardu sati gledanja na Netfliksu

Prvi deo četvrte sezone "Stranger Thingsa" izašao je krajem maja i oduševio gledaoce. Drugi deo je stigao nešto kasnije, 1. jula, i nastavljen u istom duhu.

Kultura

Izvor: bug.hr

Sreda, 06.07.2022.

18:28

Nova sezona
Foto:Profimedia

Četvrta sezona popularne "Stranger Things" postala je druga Netfliks serija ikada, koja je premašila milijardu sati gledanja. Prva na toj listi je i dalje Južnokorejska "Squid game", o kojoj prošle godine nije prestajalo da se priča.

Prema podacima koje je objavio Netfliks, od izlaska nove sezone "Stranger Things", gledaoci su proveli 1,15 milijardi sati gledajući seriju, dok je ova cifra bila 301 milion samo prošlog vikenda. Serija je takođe bila u prvih 10 na platformi u 93 različite zemlje, a prema Netfliksu, prethodne sezone su takođe doživele porast popularnosti.

Iako su ovo svakako impresivne brojke, Netfliksov sistem merenja je i dalje prilično neobičan. Naime, kako prenosi "The Verge", platforma prati koliko je serija gledano u prvih 28 dana nakon objavljivanja, ali te brojke veoma variraju u zavisnosti od toga koliko ukupno ima epizoda, koliko traju i tako dalje.

Epizode ​​"Stranger Things-a" traju više od sat vremena, što daje seriji mogućnost da se od samog početka lako plasira na vrh Netfliksove rang-liste. U svakom slučaju, neizbežno je da je reč o seriji u koju je Netfliks uložio enormno poslednjih godina, što je na kraju i primetno tokom gledanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: