ARTBAT – najautentičniji duo Istočne Evrope

Kao podneblje zanimljive muzičke istorije, Istočna Evropa je iznedrila brojna značajna imena scene elektronske muzike, među kojima su i ARTBAT. Ovaj DJ i producentski duo čine Artur Kryvenko i Vitaliy Limarenko i ove godine slave sedam godina postojanja. Za to vreme objavili su veliki broj EP-jeva i singlova, ostvarili milione pregleda na streaming platformama i vinuli se u sam vrh svetske muzike i festivalskih nastupa. Na ovogodišnjem Exitu ćemo imati prilike da ih slušamo na zatvaranju Dance Arene.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.07.2022.

16:49

ARTBAT – najautentičniji duo Istočne Evrope
Foto: Promo

Njihov planetarni uspeh započeo je izdanjem „Mandrake“ za lejbl Definiton Music. Nakon toga su objavili još uspešnih izdanja, među kojima je i „Uplift“, za Solomunov lejbl Diynamic. Sarađivali su i sa Matadorom i WhoMadeWho. Ono što ih čini autentičnim jeste moćan i inovativan zvuk visokog kvaliteta. Njihove trake su takvog žanrovskog dijapazona da se mogu vrteti i na intimnijim plesnim podijumima, isto kao i u ogromnim arenama. Njihove numere puštaju svetske DJ zvezde, poput Maceo Plexa, Solomuna i Richie Hawtina.

Nastupali su u Rio de Ženeiru, iznad Kopakabane za Circle 2019. godine, poneli laskavu titulu Zvezde godine na Mixmagu, ali i #1 najprodavanijih artista na Beatportu, kao i priznanje za Najbolje artiste godine u okviru Ibica DJ nagrada.

Jedan su od retkih DJ dua koji su uspeli da steknu popularnost, istovremeno ostajući verni andergraund zvuku. U pitanju je istančan techno sa jakim talasnim basom i gruvom, koji daje kosmičku atmosferu svakoj žurci na kojoj se puštaja njihova muzika. Jedno od skorijih izdanja je i remiks za kultnu numeru „Age of love“ koji su uradili sa Pete Tongom. Remiks je izdao Ministry of Sound. Svojim melodičnim i mističnim vajbom, koji se ogleda u izraženim sintisajzerima i stylish technu, ova numera je savršena za festivale i masovne žurke.

Sopstveni lejbl Upperground lansirali su singlom „Flame“. Poslednje što su objavili na njemu je EP „Our space“, u saradnji sa Italijanom Dinom Lenny-jem. Od njih se uvek mogu očekivati zanimljiva izdanja, ali i vatreni closing set na Exitu!

AKTUELNE CENE ULAZNICA DANAS DO KRAJA DANA

Festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 7.990 dinara danas do kraja dana, a nakon toga sledi finalno poskupljenje. Trenutne cene regularnih jednodnevnih ulaznica za četvrtak, 7. jul, iznose 2.590 dinara, za petak, 8. jul, 3.390 dinara, za subotu, 9. jul, 3.990 dinara, a za nedelju, 10. jul, koštaju 2.990 dinara. Fan pit ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds, dostupne su po ceni od 3.990 dinara. VIP GOLD festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 41.000 dinara, jednodnevne VIP GOLD za četvrtak i nedelju koštaju 12.000 dinara, a za petak i subotu 18.000 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

Vanja Ratković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: