Izložba lepih i zdravih tela "Muscle Love" održana u Boru

'Mens sana in corpore sano' je dobro poznalta latinska izreka. Kao što znamo, u prevodu znači 'u zdravom telu zdrav duh'.Održana je izložba fotografija Aleksandra Crnogorca u Boru, a verovatno će još jedna biti održana i u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 02.06.2022.

19:25

Izložba lepih i zdravih tela
Foto:Aleksndar Crnogorac

U osnovi ovog uverenja stoji ideja da će u zdravo tretiranom telu i um ili duh biti zdravi. Čovekov um će, prema ovom uverenju, biti zdrav samo ako je telo zdravo.

Sport je aktivnost koja uključuje fizički napor, veštinu i disciplinu. Kao takav i na našim prostorima afirmisan je na različite načine u različitim društvenim fazama.

Tradicija dizanja kamenja u korist jačanja mišića praktikovana je još u Egiptu i Grčkoj, a kasnije u istoriji i u Evropi kroz disciplinu dizanju tegova. Fokus je, dakle, više na snazi tela nego na izgledu. U tom smislu može se pretpostaviti da se možda veruje i da je snažnije telo zdravije telo.
Foto:Aleksndar Crnogorac
Bodibilding je jedna od takmičarskih disciplina koja po definiciji podrazumeva uvećanje celokupnog mišićnog sistema i telesne simetrije u slavu snage.
Foto:Aleksndar Crnogorac
Fotografije svedoče o balkanskom bodibilding takmičenju koje se održava jednom godišnje na regionalnom nivou. U pitanju je takmičenje u bodibildingu održano u Boru (istočna Srbija).

Događaju su prisustvovali učesnici iz svih balkanskih zemalja, a takmičenja su održana u većini lakih i teških kategorija u pripremama za godišnje prvenstvo Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: