Izbor za Evrosong za pamćenje: gafovi Ane Stanić, Sara Jo-K, i jedna objava trudnoće

Izbor za predstavnika Srbije na Evrosongu uvek izaziva lavinu komentara, te ni ove godine nije bilo drugačije. Ali ovogodišnje izdanje ove manifestacije pamtićemo po gafovima, i mnoštvu "mimova" koji su nastali nakon tri večeri.

Kultura

Izvor: S.D.

Ponedeljak, 07.03.2022.

13:55

Izbor za Evrosong za pamćenje: gafovi Ane Stanić, Sara Jo-K, i jedna objava trudnoće
Foto: Printskrin/TV Prva

Pevačica Ana Stanić sigurno je bila kraljica lapsusa i neprijatnih trenutaka.

Ona je nastupala tokom prve polufinalne ali i tokom finalne večeri. Izvela je pesmu "Ljubav bez dodira". Na društvenim mrežama se govorilo o njenom nespretno sročenom odgovoru u kom je na neobičan način pomenula pantalone voditelja.

O Konstrakti bruji region, ali i kontinent – Hrvati podeljeni, Englezi traže titlove Na pitanje kako je moguće da se bavi muzikom više od dve decenije jer ima samo 25 godina, Ana Stanić je odgovorila:

"Ne znam, to ću posle u bekstejdžu da ti kažem, kad budeš skinuo te pantalone".

Pobednica "Pesme za Evroviziju" progovorila o teorijama da joj je pobeda nameštena

"Malo je rano za ovakve komentare", rekao je voditelj kroz smeh, da bi Ana u tom trenutku shvatila šta je izgovorila.

"Ne, bože, šta mi bi da napravim ovakvu grešku? Mislila sam, baš mi se sviđa kako izgledaš, samo te pantalone sa tim svetlucavim, izgledaš kao da imaš helanke", pravdala se ona.

"Umetnica mora biti zdrava": Gde je bila Konstrakta pre 20 godina?

Međutim, tokom finalne večeri, Ana Stanić je slučajno snimljena u vreme razgovora voditelja s drugim učesnicima i videlo se da drži flašicu alkohola. Ona je prekasno shvatila da je snimljena, ali to je nije sprečilo da pokuša da šakama pokrije flašicu.

Neda Ukraden promenila ploču

Pevačica Neda Ukraden, koja je bila predsednica stručnog žirija na Pesmi za Evrovoziju, navela je da je Konstrakta donela nešto potpuno drugačije na scenu.

"Ovo mi se dopada jer je pobedila pamet, ovde ima mnogo inteligencije. Ono što se meni dopalo je što će ovo biti nešto potpuno drugačije, i ako ne bude političkog glasanja u korist Ukrajine, predviđam visok plasman ovoj pesmi", izjavila je ona danas u Jutru TV Prve.

Na pitanje zašto nije dala nijedan bod Konstrakti a sada je hvali, Neda Ukraden je imala objašnjenje:

"Zato što je Konstrakta zaslužila 12, a nisam joj dala 12 jer sam htela da nagradim druge pesme da pohvalim trud, pa je bolje da joj ne dam nijedan ako već ne mogu 12".

Sara Jo-K

Pevačica Sara Jovanović bila je među favoritima i pre nastupa, o čemu su svedočili ne samo pregledi njene pesme "Muškarčina" na Jutjubu, već i kvote na kladionicama.

Reakcija Sare Jo na Konstraktu hit na društvenim mrežama: "Dođe mi neko, opere ruke i pobedi"

Nema sumnje, mlada pevačica je uložila izuzetan trud ne samo u pesmu već i nastup. Drugo mesto na ovakvoj manifestaciji ipak je popriličan uspeh, ali javnost se nakon finala bavila izrazima lica Sare Jo tokom finalne večeri.

Stotine "mimova" sa njenim licem preplavili su internet.

Iako se Sara nije oglašavala nakon finalne večeri, njen PR je naveo da čestitaju pobednici Konstrakti i da im je drago što su pokazali kapacitet da organizuju nastup svetskog kvaliteta u Srbiji.

"Umetnica mora biti zdrava"

Konstrakta je svojom pobedničkom numerom "In corpore sano" osvojila srca javnosti i društvene mreže.

Korisnici što Tvitera, što Tiktoka najčešće prave svoju interpretaciju stihova "Umetnica mora biti zdrava" i "Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl".

Ime Megan Markl vratilo se na trending na Tviteru. Ali i pre finalne večeri usijale su se društvene mreže sa šalama i predviđanjima.

"Bebovizija"

Pevačica Marija Mikić plasirala se u finale ovog takmičenja. Pored toga što je na sceni izvela dirljivu baladu, ona je na kraju svog nastupa imala i lepe vesti.

Ona je na bini pokazala ono o čemu se danima nagađalo – da je u drugom stanju. To je pokazala držeći cuclu na kraju nastupa, na oduševljenje svih.

"Posle dva negativna teksta sam saznala da sam u drugom stanju, zato sam odlučila da u početku ćutim o tome. Neće me trudnoća omesti ni u čemu. Osećam se super. Neću da odustanem, jer mislim da jedna žena može sve i nikad se nisam osećala lepše i nikad nisam imala više snage nego sada, i ne vidim zašto bih odustala", rekla je Marija, koja se potom oglasila i na društvenim mrežama.

"Na Evroviziju sada šalju starlete a ne pevače"

Manifestacjia i ove godine nije prošla bez kritika poznatih ličnosti.

Maja Nikolić nije ćutala nakon finala, govoreći da se "na Evroviziju sada šalju starlete a ne pevači", ali to nije prvi put da je reagovala na ovogodišnje izdanje takmičenja. Naime, nekoliko meseci pre samog takmičenja navela je da je izbor za pesmu Evrovizije namešten, te da se već zna da će pobednica biti pevačica Sara Jo. U tom trenutku nije bilo javno sa kojom pesmom će takmičari nastupati.

"Rat" Maje Nikolić i Sare Jo: "Nameštaljka"; "Razotkrivena sam" VIDEO

Ovo je dovelo do svojevrsnog "rata" između Maje i Sare † Sara je napravila nekoliko objava u kojima ismeva stariju koleginicu, a njena publika je imala podeljenje reakcije na ovakvu vrstu Sarinog reagovanja.

Sa druge strane, Aca Lukas, koji se takmičio u finalu sa baladom "Oskar", imao je nekoliko zamerki i kritika upućenih samim organizatorima. Od navodne korupcije do navoda da mu organizatori navodno nisu dozvolili da ima svoj klavir na bini, ove godine Lukas nije imao dlake na jeziku, a imao je komentare i nakon pobede Konstrakte.

"Pesma mi se ne dopada, zato što je bilo mnogo boljih. Da sam ja prao noge na bini, možda bih pobedio", rekao je kratko pevač domaćim medijima. Ana Đurić Konstrakta pobedila je u finalnoj večeri Pesme za Evroviziju i Srbiju će predstavljati ove godine u Torinu. Njen avangardni nastup i pesma "In corpore sano" osvojili su više od 40.000 glasova gledalaca a od žirija je dobila tri dvanaestice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: