"Umetnica mora biti zdrava": Gde je bila Konstrakta pre 20 godina?

Ana Đurić, umetnički Konstrakta, pobedila je na "Beoviziji 2022" i predstavljaće Srbiju na takmičenju za pesmu "Evrovizije". Svojom numerom "In Corpore Sano", izazvaa je veliku pažnju javnosti, međutim, malo ko zna da je ona počela da se bavi muzikom pre 20 godina.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2022.

14:56

Default images

"Mistakemistake" je vokalno instrumentalni sastav osnovan 1997. godine u Beogradu, od strane Ivana Bona (autor i izvođač, inače magistar vajarstva po struci), Edija Bona (producent, aranžer i majstor zvuka, inače doktor astrofizke po struci).

Bendu "Mistakemistake", pripadala je i ona, Konstrakta, a između ostalog i svi ostali članovi muzičke grupe "Zemlja gruva", Milovan Bošković, Ana Janković (Zoe Kida) i Nebojša Anđelković (Šobaja).

Nakon raspada "Mistakemistake", osnovana je čuvena "Zemlja gruva", sa isitm sastavom, smao bez Ivana i Edija. Kasnije je u "Mistakemistake" došla i pevačica Bojana Vunturišević, koja je sada poznata po svojim solo projektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: