Konstrakta o značenju teksta pobedničke pesme: "Nije jedina poruka o zdravstvenoj knjižici" VIDEO

Ana Đurić, iliti Konstrakta, odnela je sinoć pobedu na takmičenju "Pesma za Evroviziju" pesmom "In Corpore Sano", a demantovala je tvrdnje koje su se u javnosti pojavile da je numera posvećena muzičaru Miroslavu Ničiću, koji je preminuo od leukemije.

Kultura

Izvor: Blic

Nedelja, 06.03.2022.

11:48

Default images

"Kažete da je ljudima trebalo 24 sata da shvate smisao pesme? Dobro, 24 sata je potpuno okej. Nije istina da je pesma posvećena preminulom muzičaru, kako se pričalo. Rano je da pričam na kom bih jeziku pevala na "Evroviziji"", kazala je ona, pa dodala:

"Ja bih pevala na srpskom i ostavila bih titl, ako se ja pitam, al' rano je. Pesma ima mnogo slojeva, pa svako neka izabere šta će da čuje. Razmišljajmo. Nije jedina poruka pesme da umetnici nemaju zdravstveno osiguranje, zdravstvenu knjižicu. Ovaj festival je dobar da se predstavi deo onog što postoji u muzičkoj produkciji u Srbiji."

Konstrakta je za kratko vreme, nakon nastupa u prvoj polufinalnoj večeri na Beoviziji 2022, izazvala ogromnu pažnju javnosti. Njena pesma "In Corpore Sano" ubrzo je postala prva u trendingu, a kladionice na kojima je pre polufinala nije bilo ni na vidiku su je odmah stavile u sam vrh favorita pomenutog prestižnog takmičenja.

Stih "Umetnica mora biti zdrava", pravi je hit na društvenim mrežama, a malo ko zna da je pevačica koja je kao autsajder kročila na scenu "Beovizije" i napravila uspeh, završila arhitekturu, te da je ponosna majka dvoje dece - devojčice i dečaka, Lene i Nikole.

Kompozitor Dragoljub Ilić Ilke iz žirija dao je sinoć 12 poena Konstrakti, baš kao i novinarka Una Senić i kompozitor Vladimir Nikolov. Kompozitor Slobodan Marković najviše bodova dao je Sari Jo, dok je pevačica Neda Ukraden, predsednica žirija, dala maksimalan broj poena Zorji. Prema glasovima publika Konstrakta je takođe bila prva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: