Izabran naš predstavnik za Evroviziju 2022.

Na večerašnjem finalu takmičenja Pesma za Evroviziju 2022. izabran je naš predstavnik koji će braniti boje Srbije u Torinu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2022.

00:25

Izabran naš predstavnik za Evroviziju 2022.
Foto: Review News/Shutterstock

Srbiju će u Torinu predstavljati Konstrakta sa numerom "In corpore sano". "Beovizija 2022" se nešto posle ponoći privela kraju. Nakon što su žiri i publika glasali, voditelji su saopštili da je pobednik takmičenja Ana iliti Konstrakta.

Kompozitor Dragoljub Ilić Ilke iz žirija dao je 12 poena Konstrakti, baš kao i novinarka Una Senić i kompozitor Vladimir Nikolov. Kompozitor Slobodan Marković najviše bodova dao je Sari Jo, dok je pevačica Neda Ukraden, predsednica žirija, dala maksimalan broj poena Zorji. Prema glasovima publika Konstrakta je takođe bila prva.

Ko će nas predstavljati na Evroviziji - "krađe", iznenađenja i šta kažu kladionice?

Pobednicu su preplavile emocije posle proglašenja, dok su svi prilazili da joj čestitaju na pobedi.

Stih "Umetnica mora biti zdrava", pravi je hit na društvenim mrežama, a malo ko zna da je pevačica koja je kao autsajder kročila na scenu "Beovizije" i napravila uspeh, završila arhitekturu, te da je ponosna majka dvoje dece - devojčice i dečaka, Lene i Nikole.

U finalu smo imali prilike da gledamo čak 18 izvođača. Publici su se predstavili Tijana Dapčević, Orkestar Ace Sofronijevića, Zoe Kida, Zejna, Gift, Gramofondžije, Sara Jo, Naiva, Čegi i Braća bluz, Biber, Zorja, Lift, Aca Lukasa, Konstrakta, Ivona, Angelina, Marija Mikić i Ana Stanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

311 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: