Violinista Nemanja Radulović 4. februara na Kolarcu

Istaknuti srpski i svetski violinista Nemanja Radulović 4. februara održaće koncert u Kolarčevoj zadužbini.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 07.01.2022.

09:05

Violinista Nemanja Radulović 4. februara na Kolarcu
Foto: Alenavlad/ Shutterstock

"Srećna Nova godina! Ako želite da slušate Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Ravela, i ako se nalazite negde u blizini, dobrodošli ste", napisao je Radulović na svojoj stranici na Fejsbuku i najavio narednu turneju po Evropi za januar i februar.

Na beogradskom koncertu Radulović će nastupiti kao solista sa Beogradskom filharmonijom uz ruskog dirigenta Daniela Raiskina, a na programu će biti dela kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog, prenosi Tanjug.

Radulović je imao dva rasprodata koncerta na Kolarcu početkom jeseni 2020, a poslednji put je svirao na svečanom otvaranju festivala BEMUS, u istoj dvorani u oktobru 2021, takođe sa Beogradskom filharmonijom. Osim mnogih, mesecima unapred rasprodatih koncerata na Kolarcu, Radulović je pre nekoliko godina imao i nezaboravan nastup na otvorenom ispred ove ustanove – u Studentskom parku.

Violinista godinama živi u Parizu, odakle će i početi turneju u "Teatru Šanzelize" gde će 11. januara biti deo ansambla za rođendansku zabavu čuvene harfistkinje Marijel Nordman, koja će napuniti 80 godina 24. januara.

Koncert pod nazivom "Srećan rođendan, Marijel Nordman" obeležiće karijeru francuske umetnice na harfi, koja će i nastupati to veče, uz veliku ekipu muzičara.

Osim Radulovića, sviraće i violinisti Patris Fontanarosa i Nikolas Dotrikur, kao i drugi umetnici na violi, klaviru, klarinetu, čelu, takođe i na harfi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: