Izgradnja muzeja Balaševiću dočekana sa kritikama - umešala se Đoletova Beba: "Pišete gluposti"

Izgradnja muzeja preminulom muzičaru Đorđu Balašević pokrenula je oštru raspravu na društvenim mrežama kojoj se priključila i mlađa ćerka panonskog mornara – Beba Balašević.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 25.12.2021.

15:41

Izgradnja muzeja Balaševiću dočekana sa kritikama - umešala se Đoletova Beba:
Foto:EPA/ FEHIM DEMIR

Najavljeni projekat se ne dopada jednom delu opozicije koji je pre nekoliko dana izrazio svoje protivljenje.

Predstavnici opozicionih partija u Skupštini grada Novog Sada najavili su da neće podržati da se na prostoru Univerzitetskog parka izgradi muzej posvećen pokojnom kantautoru Đorđu Balaševiću, jer gradu “svakako nedostaje” zelenila i jer postoje druge lokacije koje se mogu iskoristiti za tu namenu.

Projektu se protive i pojedinci sa Tvitera, a na kritiku jedne korisnice ove društvene mreže reagovala je i mlađa ćerka pokojnog umetnika – Beba Balašević. "Balaševići zahtevaju da muzej treba planirati tako da omogući da objekat sadrži prodavnicu i kafeteriju sa 11 soba za smeštaj. Muzej-kafić-hotel. Kakvo skrnavljene onakvog dela!", napisala je Tviter korisnica, na šta je reagovala Beba.

"Ksenija, moja sugrađanka, napiše apsolutnu glupost i izmišljotinu, jer lajkovi su važniji od istine kako kaže stara poslovica, i nikom ništa. Nit Balaševići ZAHTEVAJU, nit će biti HOTEL, nit je na kraju krajeva bitno šta će biti u stvarnom svetu, dokle god ti društvene mreže omogućuju da se osećaš važno", napisala je ona i dodala:

"Draga Ksenija, čitala si o sebi i svom suprugu laži. Nije ti bilo pravo. Smatrala si da je to jedna ružna potreba ljudske prirode. I ja to smatram. Odoli tome. I najvažnije od svega ne brini o Đoletovom delu. Njegove reči nadživeće i tebe i mene i mnoge koji isto kao ti sad, a ja nekad, smatramo da su naše reči na tviteru jako važne. I hvala što si me podsetila zašto se nikad više ne bih vratila na Tviter", zaključila je Balaševićeva naslednica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: