Još jedno povlačenje zbog Lečića: "Veliki propust organizatora…"

Učesnici pozorišnog festivala u Brčkom nastavljaju da povlače svoje učešće. Satirično pozorište "Kerempuh" iz Zagreba obavestilo je predstavnike Susreta pozorišta u Brčkom da se sa svojom predstavom "Darian, hrvatski kralj samopomoći" izuzimaju iz žiriranja i svih propratnih sadržaja.

Izvor: B92, Nedeljnik
Podeli
Foto: Printscreen / TV Prva
Foto: Printscreen / TV Prva

Sinoć je na 38. Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom odigrana predstava "Darian, hrvatski kralj samopomoći" pozorišta "Kerempuh" iz Zagreba, međutim, ansambl nije učestvovao na okruglom stolu nakon predstave i predstavnici ansambla su uputili saopštenje u kojem traže da budu izuzeti iz žiriranja i svih propratnih sadržaja festivala.

Lečić odreagovao: "Najbrutalnija kampanja"; "Nisam bio spreman na ovo"

"Smatramo velikim propustom organizatora što nas na vreme nije obavestio o postojanju problema u vezi sa žirijem festivala, niti o postupcima drugih pozorišta koji su pozvani na festival", kaže se između ostalog u saopštenju pozorišta "Kerempuh".

"Predstavu smo odlučili da odigramo iz poštovanja prema publici kojoj se uvek rado vraćamo i česti smo gosti ovog festivala. Ipak, u okolnostima (zbog svega navedenog), uz zahvalu na pozivu, Satiričko kazalište Kerempuh istupa iz zvanične konkurencije festivala i neće učestvovati u nikakvim propratnim sadržajima. Naše je učestvovanje završeno pljeskom publike", zaključuje se.

Razlog Lečić: Ekipa predstave Ateljea 212 povukla učešće na festivalu

Prvo je ekipa predstave "64", autorke Tene Štivičić, Ateljea 212 uputila saopštenje u kom je navela da su predstavu, koju je režirala Alisa Stojanović, odigrali iz poštovanja prema publici, ali da ne žele da njihov rad ocenjuje član žirija, Branislav Lečić. Kokan Mladenović, reditelj predstave "Šindlerov lift" i pisac Darko Cvijetić povukli su se sa Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom zbog toga što je u žiriju glumac Branislav Lečić.

Učešće su juče otkazale i autorke "Sedam strahova", a nakon njihovog saopštenja, glumica Danijela Štajnfeld oglasila se na svojim društvenim mrežama, upućujući reči zahvalnosti svima koji su povukli svoje učešće na ovom festivalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu