Još jedno povlačenje zbog Lečića: "Veliki propust organizatora…"

Učesnici pozorišnog festivala u Brčkom nastavljaju da povlače svoje učešće. Satirično pozorište "Kerempuh" iz Zagreba obavestilo je predstavnike Susreta pozorišta u Brčkom da se sa svojom predstavom "Darian, hrvatski kralj samopomoći" izuzimaju iz žiriranja i svih propratnih sadržaja.

Kultura

Izvor: B92, Nedeljnik

Ponedeljak, 22.11.2021.

15:05

Još jedno povlačenje zbog Lečića:
Foto: Printscreen / TV Prva

Sinoć je na 38. Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom odigrana predstava "Darian, hrvatski kralj samopomoći" pozorišta "Kerempuh" iz Zagreba, međutim, ansambl nije učestvovao na okruglom stolu nakon predstave i predstavnici ansambla su uputili saopštenje u kojem traže da budu izuzeti iz žiriranja i svih propratnih sadržaja festivala.

Lečić odreagovao: "Najbrutalnija kampanja"; "Nisam bio spreman na ovo"

"Smatramo velikim propustom organizatora što nas na vreme nije obavestio o postojanju problema u vezi sa žirijem festivala, niti o postupcima drugih pozorišta koji su pozvani na festival", kaže se između ostalog u saopštenju pozorišta "Kerempuh".

"Predstavu smo odlučili da odigramo iz poštovanja prema publici kojoj se uvek rado vraćamo i česti smo gosti ovog festivala. Ipak, u okolnostima (zbog svega navedenog), uz zahvalu na pozivu, Satiričko kazalište Kerempuh istupa iz zvanične konkurencije festivala i neće učestvovati u nikakvim propratnim sadržajima. Naše je učestvovanje završeno pljeskom publike", zaključuje se.

Razlog Lečić: Ekipa predstave Ateljea 212 povukla učešće na festivalu

Prvo je ekipa predstave "64", autorke Tene Štivičić, Ateljea 212 uputila saopštenje u kom je navela da su predstavu, koju je režirala Alisa Stojanović, odigrali iz poštovanja prema publici, ali da ne žele da njihov rad ocenjuje član žirija, Branislav Lečić. Kokan Mladenović, reditelj predstave "Šindlerov lift" i pisac Darko Cvijetić povukli su se sa Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom zbog toga što je u žiriju glumac Branislav Lečić.

Učešće su juče otkazale i autorke "Sedam strahova", a nakon njihovog saopštenja, glumica Danijela Štajnfeld oglasila se na svojim društvenim mrežama, upućujući reči zahvalnosti svima koji su povukli svoje učešće na ovom festivalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: