Važan apel Dušana Kovačevića FOTO/VIDEO

Na konferenciji za medije povodom promocije spota za numeru "Lepe laži", koji se pojavljuje u novom filmu "Nije loše biti čovek" Dušana Kovačevića, cenjeni dramski pisac i scenarista podelio je da mu je sinoć preminuo prijatelj.

Kultura

Izvor: S.D.

Petak, 29.10.2021.

14:29

Važan apel Dušana Kovačevića FOTO/VIDEO
Foto: Bojan Petroviæ

Naveo je da je to dvadeseti prijatelj kog je izgubio od početka godine zbog koronavirusa, virusa koji je on nazvao "kugom", te poslao važan apel.

"Molim vas, vakcinišite se. Jeste da se film zove 'Nije loše biti čovek' ali ja bih rekao 'Nije loše biti živ čovek'", rekao je Kovačević u svom obraćanju.

Dodao je da to moramo da se vakcinišemo zbog sebe, kao i da se nada da ćemo uskoro uživati u punim bioskopskim salama.

Dušan Kovačević, reditelj bioskopskih hitova "Balkanski špijun" i "Profesionalac" i autor kultnih klasika "Maratonci trče počasni krug", "Ko to tamo peva", "Underground", "Radovan Treći", "Urnebesna tragedija", vraća se filmskoj publici nakon 18 godina u komediji sa elementima trilera "Nije loše biti čovek", postavljajući večito pitanje – da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku. Numeru "Lepe laži" komponovao je Momčilo Bajagić Bajaga, koji je radio celokupnu muziku za film, tekst je napisao Dušan Kovačević, a izvode je džez pevačica Lena Kovačević i glumac Gordan Kičić, protagonisti filma.

Momčilo Bajagić Bajaga, kompozitor muzike za film "Nije loše biti čovek", o radu na ovom filmu je rekao da se ponosi što svi ljudi koji se pojavljuju u filmu zaista i pevaju.

"Svi muzičari koje vidite su zaista svirali, nismo koristili nikakve trikove. Bilo je puno posla, ali na moju sreću Duško ima običaj da za sve svoje filmove piše i tekstove, tako da sam mogao da budem rasterećen i bavim se samo muzikom. Mislim da smo napravili nekoliko baš lepih pesama. Moram da pohvalim Lenu, koja je odlično otpevala svoj deo, ali i Kičića, koji se pokazao kao stvarno ozbiljan pevač. Došao je spreman i sve uradio kako treba", naveo je Bajaga.
Foto: B92.net
Gordan Kičić, glumac i izvođač muzike u filmu, istakao je zadovoljstvo što je bio deo ovog projekta.

"Kada me je Duško pozvao, odmah sam rekao – naravno. Dodatno sam se oduševio zato što do sada nisam imao priliku da igram bilo kakvog pevača, a kada sam shvatio da će Bajaga pisati muziku i da ću pevati sa Lenom, prosto nisam mogao da verujem da će to stvarno da se desi. Veoma sam srećan i nadam se da će publika voleti ovaj film zato što je vrlo višeslojan, duhovit, bajkovit, ali i istinit", rekao je nasmejani Kičić.

Lena Kovačević ovom prilikom je debitovala u filmskoj ulozi.

"Sve je ovo kao neki san u odnosu na realnost u kojoj živimo. Kad se setimo dana kad smo snimali, pre same pandemije, bili smo vrlo bezbrižni. Čini mi se da se to i vidi. Stvarno sam uživala. Ovo je zaista jedan muzički film i sa pravim razlogom smo ovde danas. I moji muzičari su bili upravo ovde gde danas sedimo, i oni su svirali. To je za mene bilo najlepše, što su i oni ovekovečeni i što će biti deo filma. Jedva čekamo premijeru", istakla je Lena Kovačević. U filmu "Nije loše biti čovek" glume i Vojin Ćetković, Gordan Kičić, Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Andrija Milošević, Mira Banjac, i drugi.

Premijera filma očekuje se 7. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: