Omiljene "Mućke" su se vratile - večeras specijalno emitovanje

Prošlo je 40 godina od kada je sa emitovanjem počela čuvena humoristička serija "Mućke", a večeras će fanovi imati priliku da ponovo na televizijskim ekranima pogledaju prvu epizodu popularnog britanskog sitkoma.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 08.09.2021.

12:26

Omiljene
Foto: Profimedia

Kako bi obeležili veliki jubilej, neki od glumaca šoua nedavno su se ponovo okupili ispred engleskog paba "The Nags Head", koji se nalazi u Centalnom Londonu.

"Mućke" će se emitovati večeras na britanskom kanalu "Gold", u istom terminu kada je bila objavljena i prva epizoda na BBC-ju, 8. septembra 1981. godine. Inače, poznati engleski pab, u kome su se originalno i snimale epizode "Mućki", u čast njihovog grandioznog povratka, rekonstuisao je celokupni enterijer da liči baš onako kako ga se fanovi serije i sećaju. Glumica ovog britanskog serijala Andre Bernard, koja je glumila kelnericu, čestitala je rođendan "Mućkama" i nije krila oduševljenje zbog toga što je bila deo "najzabavnije komedije ikada".

"U 21. godini nisam imala predstavu da će 'Nervozna Neris' biti poznata i 33 godine kasnije", napisala je Bernard. Čestitkama se pridružio i britanski kompozitor Filip Poup, koji se zahvaljuje što je sarađivao sa "sjajnom glumačkom ekipom", a u seriji je igrao lik Tonija Anđelina.

U pabu se pojavila i Gvinet Strong, koja je u seriji igrala Rodnijevu suprugu Kasandru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: