Romantična jesen uz novitet Vulkan izdavaštva

Za sve ljubitelje romanse koji veruju u pravu ljubav, Vulkan izdavaštvo je ove jeseni objavilo čak tri nova naslova.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 08.09.2021.

08:16

Romantična jesen uz novitet Vulkan izdavaštva
Foto:Promo

Roman Admiralova kurtizana autorke Margo Deru spaja istoriju i fikciju, ljubav i umetnost. Dve nemoguće ljubavne priče sudbonosno su povezane umetničkim artefaktom koji otkriva misteriju kasnorenesansne Venecije.

Nakon smrti svog voljenog oca, povučena i tiha restauratorka starih knjiga po imenu Rouz utehu pronalazi u svom poslu. Međutim, jednog kišnog popodneva, monotoniju svakodnevice u Konektikatu prekida slikar Vilijam Lomaco, koji se iznenada pojavio na njenim vratima, u rukama držeći neobično očuvan traktat o umetnosti iz XVI veka. Rouz odmah prepoznaje da je u pitanju palimpsest – skriveni dokument napisan ispod vidljivog teksta. Tako Rouz i Vilijam otkrivaju priču o zabranjenoj ljubavi iz davnina, isprepletanu spletkama i političkim intrigama, hvatajući se ukoštac sa vlastitim emocijama.

Roman Ljubav na neviđeno autorke Emili Hoton vraća veru u pravu ljubav i postojanje srodne duše. Ovo je potresna i dirljiva priča o dvoje pacijenata koji se upoznaju u bolničkoj sobi, oporavljajući se od teških povreda.

Alis i Alfi spavaju samo nekoliko metara jedno od drugog, svaki dan pričaju satima, ali se nikada nisu videli. Premda nisu imali dobar početak, zbližili su ih zajednička sudbina i Alfijeva upornost. Tokom beskrajnih razgovora i smeha, shvataju da među njima postoji nešto više od pukog prijateljstva. Međutim, kako se njihov boravak u bolnici privodi kraju, Alis i Alfi moraju da odluče da li je vredno nastavljati vezu sa nekim čije su najgore strane upoznali, a čije lice nikada nisu videli.

Topao roman o telesnom i duševnom isceljenju podseća nas na to da se prava ljubav može sresti tamo gde je najmanje očekujemo.

Duhovita i iskrena ljubavna priča Voz za Pariz debitantski je roman autorke Lorejn Braun.

Hana i njen momak Sajmon ukrcavaju se u različite kupee voza za Amsterdam, ne znajući da će se on tokom noći podeliti na dva dela. Kada se to dogodi, polovina voza u kojoj je bio Sajmon nastavlja putem Amsterdama, a druga polovina, u kojoj se zadesila Hana, upućuje se 300 milja dalje, u Pariz. Bez prtljaga, karte i mobilnog telefona, Hana nema drugog izbora nego da provede dan u Parizu. Lutajući ulicama, ona sklapa slučajno poznanstvo s intrigantnim i neobičnim Parižaninom Leom, koji je navodi da se zapita da li je život koji je izgradila u Londonu sa Sajmonom ono što zaista želi.

Nezaboravna priča o tome kako pogrešan put ponekad može da nas odvede u pravom smeru nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Pomenute naslove možete pronaći na sajtu vulkani.rs ili u knjižarama Vulkan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: