Prevara i laži: Džerard Batler tužio producente da su slagali o zaradi filma

"Pad Olimpa" (Olympus has Fallen), akcioni film koji je 2013. režirao Antoan Fuka, na svetskim bioskopskim blagajnama zaradio je 170 miliona dolara. Glavnu ulogu, tajnog agenta Majka Benona koji u Beloj kući spasava predsednika posle terorističkog napada, glumio je Džerard Batler.

Izvor: Headliner.com
Podeli
Foto:EPA/ RONALD WITTEK
Foto:EPA/ RONALD WITTEK

Iako mu je taj film doneo povratak izgubljene popularnosti, on smatra da mu nije doneo novac koji je zaslužio. Zato je krajem prošle sedmice Batler podigao tužbu protiv kompanija koje su producirale film, a to su "Nu Image" i "Millenium Films", i traži od njih 10 miliona dolara.

"Producenti su zaradili desetine miliona dolara na filmu "Pad Olimpa" ali Batleru nisu platiti ni cent od zarade iako su bili obavezni prema ugovoru", navodi se u tužbi u kojoj stoji kako su producenti Batleru prikazali lažno finansijsko stanje iz čega se zaključuje kako mu nisu ništa dužni.

Njihov zaključak je kako je cilj producenata bio da sakriju zaradu of filma "Pad Olimpa" kako bi tu zaradu zadržali za sebe, prenosi Headliner.

Posle uspeha tog filma Batler je ponovio ulogu Majka Benona u filmovima "Pad Londona" iz 2016. i "Pad anđela" iz 2019. godine.

Zanimljivo je da ova tužba dolazi odmah posle onih koje su podigle Skarlet Johanson i Ema Stoun protiv kompanije "Dizni" zbog nepoštene podele zarade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 25 idi na stranu