Trnoviti put slave Mihaela Šumahera - novi dokumentarac na Netfliksu

Novi Netfliksov dokumentarac o bivšem poznatom nemačkom vozaču Formule 1 Mihaelu Šumaheru, biće dostupan na Netfliksovoj platformi od 15. septembra ove godine.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.07.2021.

13:30

Trnoviti put slave Mihaela Šumahera - novi dokumentarac na Netfliksu
Foto: Shutterstock/Studio 1a Photography

Ovaj dokumentarni film, pod nazivom "Šumaher" predstavlja porodični doprinos, njegove žene Korine, njihove dvoje dece Đine i Majka i njegovog brata Ralfa njegovoj profesionalnoj karijeri.

Takođe, Šumaherov menadžer Sabine Kehm opisuje film kao porodični poklon njihovom voljenom mužu i ocu.

U filmu će biti prikazane sve sporedne i glavne ličnosti koje su nemačkom vozaču Formule 1 pomogle tokom njegove profesionalne karijere, a takođe će biti prikazani i njegovi rivali: Žan Tot, Berni Eklston, Luka Di Montezemolo, Flavio Briatore, Sebastian Vetel, Mika Hakinen,Dejmon Hil i Dejvid Kulthard.

Režiju filma potpisuju Hans-Bruno Kamertons, Venesa Noker i Mičel Veh. Ovo je isti tim koji je bio zadužen za pravljenje dokumentarca o teniskoj legendi Borisu Bekeru iz 2017. godine.

"Najveći izazov za reditelje filma je nalaženje balansa između objektivnog izveštavanja i želja porodice", priča Noker, jedan od reditelja filma, dodajući:

"Šumaherova žena Korina, je bila naša najveća podrška za ovaj projekat. Ona je sama htela da se napravi film o njenom mužu, sa svim njegovim manama i vrlinama, usponima i padovima, da se prikaže Šumaherov trnoviti put do slave".

Cenjen zbog svojih liderskih veština, Šumaher je bio i ostao vrhunski vozač Formule 1, a to će, kako navode direktori filma, takođe, biti prikazano u njegovom dokumentarcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: