Srđan Žika Todorović: "Nije bio oduševljen idejom da budem bubnjar, baraba"

Glumac Srđan Žika Todorović (56), sin srpske glumačke legende Bore Todorovića, u poslednje vreme često je aktivan na društvenim mrežama. Ovde objavljuje fotografije iz svoje mladosti, a na poslednjoj objavi je fanovima prepričao kako je postao glumac.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 17.07.2021.

20:50

Srđan Žika Todorović:
Foto: Screenshot Youtube/"Prokleti pas" 3KProduction

"Kada sam bio u vojsci, Bora je svratio u posetu, doneo mi tekst i rekao: "Imaš nedelju dana da naučiš tekst i doći ćeš u Beograd da polažeš prijemni na akademiji. Uostalom, i ako ne položiš imaćeš nedelju dana slobodno".

Znam da nije bio oduševljen idejom da budem bubnjar, baraba, kako je on to govorio. Tako sam postao i glumac, a za ono drugo već ne znam, napisao je Todorović.

Podsetimo, Žika je bio bubnjar u slavnoj rok grupi "Ekatarina Velika", a od početka devedesetih glumio je u popularnim filmskim ostvarenjima kao što su "Mi nismo anđeli", "Crna mačka, beli mačor", "Mrtav 'ladan', "Sivi kamion crne boje" i "Srpski film".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: