"Koldplej" još jednom probija granice - imaće ekološku turneju

Grupa "Koldplej" ukida samoinicijativnu zabranu turneja, koja je na snazi već dve godine, jer sada mogu da putuju i imaju koncerte na ekološki održiv način.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Članovi benda "Koldplej" našli su način da putuju na "karbonski neutralan" način, zahvaljujući posebno proizvedenim električnim kamionima i vozilima.

Bend je pre dve godine objavio da odlažu turneju povodom promocije albuma "Everyday Life" dok ne nađu način da njihovi koncerti ne budu štetni po životnu sredinu. Umesto da provedu mesece putujući po inostranstvu, kolege iz benda Kris Martin, Džoni Bakland, Vil Čempion i Gaj Beriman održali su samo dve svirke u Jordanu.

Međutim, zahvaljujući novim električnim automobilima, obožavaoci širom sveta moći će ponovo da uživaju u koncertima "Koldplej"-a.

Iz benda kažu da tehnologija koju koriste ovi automobili može skoro u potpunosti da napaja obnovljivom energijom i njihove nastupe uživo.

"Koldplej" je već uspeo da prevaziđe uobičajene granice muzičkog biznisa tako što je, prošlog meseca, premijeru pesme "Higher Power" održao u svemiru, u saradnji sa Međunarodnom svemirskom stanicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu