Petru Božoviću uručena nagrada za životno delo

Dramskom umetniku Petru Božoviću večeras u Smederevu uručena je Nušićeva nagrada za životno delo kao glumcu komičaru 38. festivala "Nušićevi dani" .

Kultura

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 21.06.2021.

19:05

Petru Božoviću uručena nagrada za životno delo
Foto: Printscreen/Prva TV

"Drago Smederevo, više bih voleo da sam prisutan u tebi, nego da te imam samo u srcu, ali to je već zasluga drugih, onih koji ne shvataju da je ovo je poslednja i velika srpska prestonica, ne samo deo velikog carstva, već deo kulturnog nasleđa, i veliki branič duhovnih vrednosti koje su nas održale u vreme dok su druge kontinente i narode tek pronalazili", rekao je, pored ostalog, u besedi nakon dodele nagrade Petar Božović, majstor scenske komike, kako su ga u Smederevu nazvali.

Nušićevu nagradu za najbolju predstavu u celini, na osnovu odluke stručnog žirija, dobila je predstava "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta iz Subotice.
Po oceni publike, najbolja predstava festivala je "Divlje meso" Beogradskog dramskog pozorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: