Distanca i smanjivanje kapaciteta na festivalima? "Nije potrebno" VIDEO

Nekada su običaji bili da svatove dočekujemo sa posluženjem, a sada sa meračem temperature. Nije šala, ovo je jedna od stavki preporučenog protokola koji je propisao Krizni štab. Obradovali su se i organizatori Festivala u Srbiji, ali i tu ima "ali"…

Kultura

Izvor: B92, TV Prva

Četvrtak, 17.06.2021.

13:05

Distanca i smanjivanje kapaciteta na festivalima?
Foto: Printscreen/TV Prva

Vlasnik Skaj mjuzika Milenko Škarić navodi da će svaki festival imati svoj protokol.

Dodaje da su festivali dobili saglasnost Kriznog štaba za održavanje festivala, ali postoje protokoli.

Ipak će biti festivalskog leta - ali ovog puta neće vam biti dovoljna samo ulaznica

"Oni zavise od toga koliki procenat populacije je vakcinisan. Ako ne pređemo 50 odsto vakcinisane populacije, na ulazu na festivale biće neophodni PCR testovi, potvrda o revakcinaciji i brzi antigenski test", podseća Škarić, pa dodaje:

"Motivišemo mlade da se što pre vakcinišu da bi festivalska sezona krenula."

Pokazalo se da su festivali i koncerti na otvorenom veoma bezbedni, rizik od infekcije je zanemarljiv, smanjivanje kapaciteta na festivalima je nepotrebno, navodi Škarić.

Exit odlazi iz Srbije? Naš najveći festival možda završi u Hrvatskoj


Što se tiče venčanja, predstavnik Udruženja "Ivent industrija" Srbije Boško Bubanja navodi da je mladencima već sad problem da nađu restoran za proslavu, i da pre biraju da održe svadbu usred radne nedelje nego da čekaju oktobar.

Dodaje da je postojao predlog da se motivišu mladenci iz drugih država sa svim svojim gostima da se vakcinišu, pa i da imaju svadbe u našoj državi.

S obzirom na veliki broj ljudi koja poseti muzički događaj Egzit, Škarić navodi da distanca nije mera koja je propisana.

Pogledajte prilog:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: