"Zašto u Srbiji život manje vredi?" VIDEO

Pre osam godina sve nas je potresla tragična vest o smrti tridesetogodišnjeg mladića Fedora Frimermana kada ga je obezbeđenje pretuklo ispred jednog beogradskog splava. On je nažalost podlegao povredama, a mi smo danas tu da pričamo o ovakvim stvarima da se više nikada ne ponove, i o tome upravo govori film "Potreba za mržnjom" Filipa Čolovića, rođenog brata tragično preminulog mladića.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

Reditelj Čolović navodi za TV Prva da snimanje ovog filma "nije hrabrost ako nemate izbora".

"Tražio sam način da sačuvam brata, pa sam prvo napisao knjigu 'Zima bez brata' ali knjiga nije imala društveni aspekt", kaže on.

Rekao je da se shvatio da ono što se desilo njegovom bratu nije bio incident nego da se nasilje dešava gotovo stalno i da iako nema uvek tragične posledice, neko uvek bude oštećen.

Premijera filma "Potreba za mržnjom" na Beldoksu: Mapiranje nasilja bez rešenja

Sve te slučajeve vezuje jedna nit.

"Ono što me boli je kad mi kažu da se ovo dešava svuda u svetu - u našoj državi fali 'epilog', za mnoga ubistva nije ništa učinjeno", ističe Čolović, pa dodaje:

"Zašto u Srbiji život manje vredi? Možda smo mi kao narod navikli na stradanje, pa nas to ne iznenađuje. Moguće da su nas ratovi navikli na to. Ali moramo da naučimo klince drugačije."

Pogledajte detaljnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu