U trci za Zlatnu palmu Kanskog festivala 24 filma

Na 74. međunarodnom filmskom festivalu u Kanu ove godine će se za Zlatnu palmu takmičiti 24 filma.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2021.

17:05

U trci za Zlatnu palmu Kanskog festivala 24 filma
Foto: EPA/ SEBASTIEN NOGIER

Među ostvarenjima koja će se takmičiti za Zlatnu palmu naći će se dela Italijana Nanija Moretija (Nanni Moretti), Amerikanca Šona Pena (Sean Penn), Rusa Kirila Serebrenikova i Francuza Žaka Odijara (Jacques Audiard), saopštili su danas organizatori.

Na spisku se nalaze i filmovi "Anette" Leosa Karaksa (Carax), koji će biti prikazan na otvaranju festivala, kao i "French Dispatch" američkog reditelja Vesa Andersona (Wes) i "Benedetta", holandskog režisera Pola Verhovena (Paul Verhoeven).

U trci za Zlatnu palmu festivala od 6. do 17. jula, biće četiri filma čiji su autori rediteljke. Van takmičenja će biti prikazan film "De son vivant" (Za života), francuske rediteljke Emanuel Berko (Emmanuelle Bercot) sa slavnom Katrin Denev (Catherine Deneuve) u glavnoj ulozi.

Tokom festivala će biti prikazano više od 60 filmova. Američki reditelj Spajk Li (Spike Lee) biće predsednik žirija, čiji će sastav biti naknadno saopšten, dok će američka glumica i rediteljka Džodi Foster (Jodie) primiti počasnu Zlatnu palmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: