Rade Šerbedžija snima seriju sa Gerijem Oldmanom

Rade Šerbedžija, glumac sa ovih prostora sa najbogatijom internacionalnom karijerom, uskoro će početi snimanje serije u Londonu za "Epl TV+".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2021.

11:21

Rade Šerbedžija snima seriju sa Gerijem Oldmanom
Foto:Profimedia

Kako je Šerbedžija otkrio, reč je o seriji "Slow Horses" (radnog naslova "Embankment"), adaptaciji špijunskih romana Mika Herona, koga nazivaju Le Kareom 21. veka. Scenario je adaptirao Vil Smit, jedan od scenarista serije "Potpredsednica".

"Ja sam samo pročitao scenario za četiri epizode, u kojima ja igram. To je fantastično! Geri Oldman igra glavnu ulogu a ja imam sve scene s njim. Igram dvostrukog špijuna za koga su mislili da je jedno, a onda se ispostavilo da je bio nešto drugo, toliko je bio vešt", tajnovit je Rade.

Sem Oldmana i Šerbedžije, za sada je potvrđeno da u seriji glume i Džonatan Prajs, Kristin Skot Tomas, Saskija Rivs, Džek Louden, Kristofer Čang, Olivija Kuk, Kris Rajli…

Niz romana Mika Herona na kojima je zasnovana serija bavi se grupom odbačenih špijuna koji su završili u nemilosti MI5 zbog prljavih poslova. Njih predvode bivši "hladni ratnik" Džek Lemb (Oldman) i River Kartrajt (Louden) koji bi da bude novi Džejms Bond, prenosi Headliner.

Kako javljaju strani mediji, snimanje je počelo u Engleskoj decembra prošle godine, a Dejli mejl (The Daily Mail) je u februraru objavio i prve paparaco fotografije sa seta.

Serija će ukupno imati 12 epizoda, mada još nije potvrđeno da li je reč o jednoj ili dve sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: