"FEST na bis" se produžava na sedam dana VIDEO

Ranije je tradicionalni "Fest na bis" bio produžen za dva do tri dana, a sada će se produžiti na sedam.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto:Printscreen/Prva televizija
Foto:Printscreen/Prva televizija

"Fest", koji se održava 49. put i trajaće do do 16. maja 2021. u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF) u salama Sava centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Sinepleks galerije Belgrejd, i predstavlja više od 70 premijernih filmova najnovije svetske, evropske i domaće kinematografije u sedam selekcija, a jedan od njih je i kratkometražni film "Varnica".

Za "Jutro" beogradski sekretar za kulturu Ivan Karl izjavio je da se oseća razlika kada se radi o održavanju "Festa" jer je sada manji broj ljudi prisutan, ali da je ovo jedini događaj ove godine koji se održava na tradicionalan način uz prisustvo publike, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mera. Naglasio je da je vrlo važno da se ovaj 49. "Fest" održi jer je nakon toga na redu 50. koji je veoma bitan.

Glumica Sonja Kovačević koja je nakon višegodišnjeg boravka u inostranstvu došla u Srbiju i dobila priliku da tumači glavni lik u kratkometražnom filmu "Varnica".

"Film traje 17 minuta i glavni lik je žena, nije jednostavno napisati jednu žensku ulogu, ali Luki Bursaću je to uspelo. Film je o jednoj ženi koja ima jednu tragičnu prošlost, međutim to se u filmu ne naglašava, ona se bavi jednim opasnim zanimanjem gde u tih 17 minuta dolazi do promene", izjavila je Kovačević.

"Varnica" će se u Kombank areni naći 14 maja u 16 i 30 časova.

Ivan Karl je izjavio da se ove godine nastavak "Festa" koji se ranije odvijao u roku od dva do tri dana, ove godine produžava na sedam, a gde će se održavati nastavak pogledajte u videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu