Počeo konkurs za novu generaciju polaznica "Rok kampa za devojčice"

Otvara se konkurs za novu generaciju mladih rokerki. Peti Rok kamp za devojčice biće održan u avgustu ove godine u izmenjenom formatu – organizacioni tim, zajedno sa mentorkama posetiće tri grada u Srbiji (Zrenjanin, Užice i Niš) i organizovati dnevne radionice uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.05.2021.

10:41

Počeo konkurs za novu generaciju polaznica
Foto: Aleksandra Igranjtoviæ

Konkurs za novu generaciju biće otvoren od 10. maja do 10. juna.

Kao i uvek do sada, organizacionom timu Rok kampa za devojčice bezbednost devojčica je na prvom mestu i iz tog razloga format ovogodišnjeg kampa je promenjen i podrazumevaće niz dnevnih radionica u tri grada u Srbiji – Zrenjanin, Užice i Niš. U prva dva mesta kamp će se održati od 12. do 15. avgusta, dok ćemo treći grad posetiti u periodu od 19. do 22. avgusta (raspored radionica po gradovima biće objavljen tokom maja).

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku. Tokom četiri dana kampa, učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje električne gitare, bas gitare, bubnjeva, klavijatura, kao i osnove snimanja i produkcije zvuka. Tokom kampa biće oformljeno 6 bendova, a poslednjeg dana kampa u svakom gradu će umesto zajedničkog nastupa biti snimljena po jedna pesma svakog benda, te će aktivnosti devojčica na kampu rezultirati finalnim video snimkom koji će biti predstavljen javnosti.

Premijera filma "Viktorija, 15" na festivalu Beldoks: Nežni dnevnik glasnih devojčica

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom. Kao i prethodnih godina, pored muzičkih radionica, u okviru kampa će se realizovati i niz edukativnih radionica, samo što će ovaj put one biti održane u online formatu (za prva dva grada u periodu od 9. do 11. avgusta, a za devojčice koje će muzičke radionice pohađati u trećem gradu od 16. do 18. avgusta). Na kampu će gostovati i druge muzičarke i muzičari od kojih će učesnice moći da saznaju kako su izgledali njihovi muzički počeci, ali i da dobiju korisne savete o daljem napredovanju i radu.

Za učešće na kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta. Posebno su dobrodošle devojčice koje žele da se bave rok muzikom, ali nisu imale priliku da to svoje interesovanje razvijaju. Takođe, organizacioni tim posebno ohrabruje devojčice iz manjih mesta u Srbiji, udaljene od velikih gradova, da se prijave i da u svojoj prijavi označe najbliži grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: