Entoni Hopkins, po svemu sudeći, nije trebalo da dobije Oskara

Trenutak u kojem je objavljeno da je nagradu Oskar za najbolju mušku ulogu, i to onu u filmu "The Father", osvojio Entoni Hopkins, smatra se najvećim iznenađenjem ovogodišnje dodele najvažnijih filmskih nagrada.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA/TANNEN MAURY
Foto: EPA/TANNEN MAURY

Očekivalo se da će u toj kategoriji pobediti nedavno preminuli Čedvik Bouzman pa su zato organizatori dodele promenili redosled objavljivanja pobednika. Umesto Oskara za najbolji film, na kraju svečanosti dodeljivan je Oskar za najboljeg glumca. Umesto klimaksa dobili su – antiklimaks.

Svi dobitnici Oskara: Mikelsen pobedio "Aidu", Entoni Hopkins opet najbolji

I ne samo to, Entoni Hopkins bio je jedini osvajač nagrade koji je nije primio uživo. Naime, Hopkins se u trenutku dodele nagrada nalazio u svojoj domovini, u Velsu. S obzirom na to da ima 83 godine, smatrao je da bi u vreme koronavirusa let u Los Anđeles bio riskantan za njegovo zdravlje, navodi Headliner. Slično se dogodilo prilikom nedavne dodele BAFTA nagrada u Londonu, kada je Hopkins takođe nagrađen za najboljeg glumca za ulogu u filmu "The Father", ali tada je, posle dodele, Hopkins novinarima dao nekoliko intervjua posredstvom Zuma. U slučaju Oskara, Hopkinsa nismo ni videli ni čuli. "Njujork tajms" sada je otkrio i zašto.

Da li je ovo najbolji Oskarom nagrađeni film do sada?

Kako se saznaje, Hopkins je pre dodele Oskara ponudio organizatorima da u slučaju njegove pobede nagradu primi preko Zuma. Organizatori su odbili njegov predlog. Organizatori dodele Oskara nisu želeli da im se događaju tehnički problemi tokom javljanja postedstvom interneta i zato su tražili da se nominovani i osvajači nagrada pojave u Los Anđelesu ili u centrali u Parizu ili Londonu, navodi ovaj domaći portal. Te centrale bile su povezane satelitskim linkom s Los Anđelesom. Kako Hopkins nije želeo da napušta Vels, a organizatori nisu zbog njega želeli da menjaju pravila, tako je ostao jedini dobitnik Oskara koji nije održao govor prilikom dobijanja nagrade.

"S Hopkinsom sam u ponedeljak razmenio nekoliko imejlova koji su bili divni", rekao je kopredsednik kompanije Soni pikčers klasiks Majkl Barker i dodao kako je slavni glumac "bio vrlo dirnut".

"Rekao je da je osvojiti takvo nešto u njegovim godinama velik poklon", naveo je Barker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu