Mirjana Karanović: "Oskari su priredba, ne zanima me taj događaj"

Mirjana Karanović je je komentarisala svoju trenutnu glavnu ulogu u pozorišnoj predstavi "Čitač" , a osvrnula se i na doživljaj kritika upućenih na račun serije "Porodica".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2021.

11:25

Mirjana Karanović:
Foto:Printscreen/Prva televizija

Kada se udruže tri pozorišta, Beogradsko dramsko, Srpsko narodno i Novosadsko, onda publika uživa. Od 7-11 maja Novosađani će gledati : "Fine mrtve djevojke","Divlje meso", "Ružni, prljavi, zli","Tiho teče Misisipi" i "Čitač" u kome glavnu ulogu igra naša gošća Mirjana Karanović.

Glumica je za "Jutro na prvoj" potvrdila da se na pozorišnim izvredbama poštuju svi protokoli za zaštitu od koronavirusa, kao i to da su i glumci vrlo opušteni jer je jedan deo glumačke ekipe vakcinisan, a drugi deo preležao koronu.

U najnovijem pozorišnom ostvarenju "Čitač" Mirjana Karanović glumi Hanu, ženu koja strastveno voli mladića. "To je ivična priča, o jednom veoma intenzivnom odnosu između dvoje ljudi koji prirodno ne bi trebalo da budu zajedno, ali ih vezuje nešto čemu oni ne mogu da odole", izjavila je Karanović za Prvu televiziju.

Predstava će biti 8. maja na Novosadskom pozorišnom repertoaru, režiser je Boris Liješvić, a glavnu ulogu takođe sa njom tumači i Marko Grabeš, ova predstava je prvobitno imala dramatizaciju u obliku filma.

Mirjana Kranović se takođe osvrnula i na ovogodišnju dodelu "Oskara" a izjavila je i da je jednom već prisustvovala dodeli, kada je bio nominovan "Otac na službenom putu". Dodelu "Oskara" je nazvala priredbom i rekla da je u poslednje vreme sve manje zanima taj događaj i ispričala utiske sa prisustvovanja na dodeli.

"Postoje statisti, pošto to jako dugo traje, kada neko iz publike ode da se osveži, oni ubacuju statiste koji popunjavaju mesta, kada kamera hvata publiku mora da snimi mesta koja su popunjena."

"Interesovanje publike za najbolji strani film je čak manje od interesovanja za najkraći animirani dokumentarni američki film. Jer to je zapravo dodela najboljih filmova u Americi i glumaca koji igraju na engleskom jeziku, strani film je za članove akademije i ceo kontinent nebitna kategorija, za nas je to mnogo važnije".-izjavila je Karanović

Potvrdila je da je član "Evropske filmske akademije" i da zna kako funkcioniše proces glasanja za najbolji film i da sve zavisi od toga koliko zemlje ulažu u lobiranje ili agitovanje da se filmovi odgledaju. "Svako ima pravo da izabere šta hoće, ali onda često izabere ili film iz svoje zemlje, tako da će uvek pre glasati za nekog poznatog glumca nego za nekog nepoznatog".

Opširnije o tome u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: