Scenario "Ratova zvezda" i deo svemirskog broda na aukciji

Suveniri preminulog glumca Dejvida Prausa, čuvenog Darta Vejdera iz "Ratova zvezda", biće predmet humanitarne aukcije.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 22.04.2021.

09:53

Scenario
Foto: Profimedia

Britanski glumac Dejvid Praus, poznat po ulozi Darta Vejdera u trilogiji "Ratovi zvezda" i kao Čovek Zelenog krsta, bolovao je od Alchajmerove bolesti, a umro je prošle godine u 85. godini.

Ovog meseca na aukciji će se naći oko 600 predmeta iz Ratova zvezda, a deo zarade odlazi u britansku dobrotvornu organizaciju za istraživanje demencije "Alchajmer riserč UK".
Foto: Profimedia
Među predmetima je originalni produkcijski scenario koji Praus izgovara u epizodi "Imperija uzvraća udarac" i mali deo Milenijumskog sokola, izmišljenog svemirskog broda iz "Ratova zvezda", kao i skup potpisanih plakata i fotografija iz filma.

Pored toga što je glumio klasičnog negativca u originalnoj trilogiji "Ratovi zvezda", on je bio i zaštitno lice na putevima u Velikoj Britaniji, a odelo koje je nosio kao "Čovek Zelenog krsta" takođe je na aukciji. Inače, zvezdane predmete za aukciju dva meseca je istraživao i organizovao Prausov prijatelj i pomoćnik Džulijan Oven.

"Bila mi je čast učiniti ovo za porodicu Praus. Radio sam sa Dejvidom više od 10 godina i prolazak kroz kolekciju mi je doneo mnoštvo lepih uspomena. Očekujemo veliko interesovanje iz celog sveta", rekao je Oven.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: