Simjanoviću posthumno nagrada za životno delo

Odbor Martovskog festivala još prošle godine doneo je odluku da Zoranu Simjanoviću, kao jednom od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih kompozitora primenjene muzike, pripadne priznanje za životno delo.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2021.

15:24

Simjanoviću posthumno nagrada za životno delo
Foto: Ivan Grliæ

"Sa velikim žaljenjem primili smo vest o smrti kompozitora Zorana Simjanovića, velikog umetnika i izuzetnog čoveka, laureata Nagrade za životno delo 67/68. Martovskog festivala – Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma", navodi se u saopštenju.

Budući da 67. Martovski festival zbog pandemije koronavirusa nije održan tokom 2020. godine, nagrada je trebalo da mu bude uručena na svečanom otvaranju ovogodišnjeg, dvostrukog izdanja manifestacije, 19. aprila 2021. u Domu omladine Beograda, dodaje se.

"Nakon tužne vesti o iznenadnom odlasku velikana naše filmske muzike, na inicijativu Sekretara za kulturu grada Beograda, Ivana Karla i predsednika Odbora Martovskog festivala, pomoćnika gradonačelnika Beograda, Andreje Mladenovića, doneta je odluka da ovogodišnji 67/68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma bude posvećen Zoranu Simjanoviću, u znak sećanja na njegov neizmerni doprinos filmu i muzici, koji će ostati trajno upisan zlatnim slovima u istoriju srpske kulture i umetnosti", zaključuje se u saopštenju Odbora Martovskog festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: