Gojkovićeva: Kome je išla naruku lažna vest o gašenju muzeja?

Ministarka kulture Maja Gojković izjavila je danas da se vest o gašenju Prirodnjačkog muzeja, koju su, navodi, plasirali pojedini mediji, pokazala kao lažna i dodala da je svako ko je želeo mogao da proveri da ta informacija nije bila tačna.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shutterstock/Baloncici
Shutterstock/Baloncici

Maja Gojković s direktorom Prirodnjačkog muzeja: "Razjašnjene sve izmišljotine"

Podseća da je Prirodnjački muzej proglašen za republičku ustanovu, da je njen status ostao nepromenjen i da su budžetom izdvojena sredstva za njegov rad, ali i za raspisivanje konkursa radi pronalaženja idejnog rešenja za zgradu tog muzeja.

Gojkovićeva ističe da Prirodnjački muzej, koji postoji 125 godina, nema svoju zgradu.

"Svako je mogao da proveri da je status tog muzeja ostao nepromenjen i da analiziraju budžet da vide sredstva i za rad Prirodnjačkog muzeja, ali i za raspisivanje konkursa radi pronalaženja idejnog rešenja za zgradu, koja je odlukom Grada Beograda locirana na Novom Beogradu, da imamo četvrt kulture gde će se nalaziti i zgrada Filharmonije i Prirodnjački muzej", rekla je Gojkovićeva.

Ističe i da je završena javna rasprava o Zakonu o muzejskoj delatnosti.

"Ne znam kome je išlo naruku da izmisli čitavu priču o gašenju Prirodnjačkog muzeja, pretpostavljam da su to želeli oni koji su juče komentarisali tu lažnu najavu", rekla je Maja Gojković.

Ona ističe da je Prirodnjački muzej nesumnjivo potreban, uvek interesantan deci i turistima.

Podseća i da je direktor tog muzeja juče demantovao vest o gašenju i da se izvinio Vladi Srbije, ministru, ali i svim kulturnim ustanovama u državi i svetu koje su zbog lažne vesti slali telegrame podrške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 29 idi na stranu