Maja Gojković s direktorom Prirodnjačkog muzeja: "Razjašnjene sve izmišljotine"

Potpredsednica Vlade Srbije i ministar kulture i informisanja Maja Gojković održala je danas sastanak sa direktorom Prirodnjačkog muzeja Milanom Paunovićem, povodom, kako se navodi u saopštenju, lažnih vesti koje su juče plasirane, a vezano za dalji status ove republičke ustanove kulture.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2021.

14:13

Maja Gojković s direktorom Prirodnjačkog muzeja:
Foto: MInistarstvo kulture i informisanja

Na sastanku je, kako se dodaje, istaknuto da je Nacrt zakona o muzejskoj delatnosti, koji će se uskoro naći pred Narodnom skupštinom Republike Srbije, definisao između ostalog i status Prirodnjačkog muzeja. Iz teksta Nacrta zakona je, kako se dodaje, potpuno jasno da je to republička ustanova kulture i da će i nakon usvajanja ovog zakona nastaviti da radi u ovakvom statusu.

"Tako su na sastanku razjašnjenje sve izmišljotine koje su juče provejavale u delu javnosti", navodi se u saopštenju.

Direktor Muzeja i ministar kulture i informisanja su nakon toga razgovarali o daljim planovima rada sa posebnim osvrtom na planove vezane za izgradnju zgrade Muzeja, dodaje se.

Ministarstvo kulture i informisanja za ovu godinu opredelilo je sredstva za raspisivanje konkursa za idejno rešenje za zgradu Muzeja koja je previđeno da bude na Novom Beogradu odlukom Skupštine grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: