YU grupa obeležila 50. rođendan novom kolekcijom albuma

Jubilej pet decenija postojanja, uz promociju boks set izdanja "50 godina YU grupe" od svojih 13 albuma, domaći rok sastav "YU grupa" obeležio je sinoć bez prisustva publike i kolega zbog epidemije koronavirusa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Nastali su 29. novembra davne 1970. godine, a braća na to duhovito kažu "Šta je pola veka za čoveka".

"Jednostavnost jeste rokenrol", kratku definiciju je dao Dragi Jelić.

"U karijeri me je uvek zanimalo istraživanje, da uradim nešto drugačije, novo, da se ne ponavljam. Tako su me neki pitali davno kada sam stvarao sledeći album, da li će opet biti "Crni leptir" i "Mornar", ja sam im rekao da neće, na šta su oni bili zbunjeni. Ljudi ne shvataju da je umetniku potrebno da stvori i nešto sasvim drugačije", otkriva Dragi Jelić.

Stariji brat Žika je ispričao jednu zanimljivu misao: "Jedan akord je sasvim dovoljan za rokenrol, dva već prave gužvu, a tri akorda naginju ka džezu". Istorijat Yu grupe, braća Jelići dele na period od kada su svirali bez trećeg neizostavnog člana i ovaj od kada je sin njihovog trećeg brata Radeta - Petar Jelić, njihov član (već 28 godina).

Žika Jelić je otkrio da sprema jedan solo projekat, dakle van matičnog benda, a obojica obećavaju da će itekako biti novih pesama, tog novog 14. albuma koji će naslediti onaj iz 2016. godine. Braća su na samom kraju najavila svoje planove za narednu godinu kada će biti predstavljena i antologija o YU grupi, film, ali i veliki rođendanski koncert u junu, ako do toga dođe.

Uz sečenje slavljeničke torte, braća su od srca poručila: "Hvala svima, budite nam dobro, a mi ćemo svirati sve dok nas budu služili prsti", navodi tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 36 idi na stranu