Humanitarna izložba za Aniku, Minju i Olivera u Singidunumu

Galerija Singidunum iz Beograda priključila se humanitarnoj akciji za lečenje dece Anike, Minje i Olivera, i tako će od 1. do 10. decembra biti domaćin izložbe slika britanskog umetnika Pitera Hjuga Maklera (Peter Hugo McClur), koji je poklonio svoje radove galeriji.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 27.11.2020.

15:11

Humanitarna izložba za Aniku, Minju i Olivera u Singidunumu

Kako je saopšteno iz galerije, smatraju da je u ovom trenutku novac od prodatih slika najpotrebniji malim herojima.

Zbog epidemiološke situacije iz galerije nisu u mogućnosti da organizuju aukciju, te su zato odlučili da minimalna cena za jednu sliku bude 15.000 dinara.

U godini kada Singidunum i ULUPUDS obeležavaju veliki jubilej, 40 godina od osnivanja galerije, uprava smatra da je ovo prava stvar u veoma teškim vremenima kada je svima neophodna pozitivna energija.

Piter Hjugo Makler je britanski umetnik, pesnik i arhitekta koji se na svetskoj likovnoj sceni proslavio slikama na temu geometrijsle apstrakcije.

Rođen je 1947. godine u Veneciji, a trenutno živi i radi u Škotskoj.

Galerija Singidunum na adresi Kneza Mihaila 40 poziva sve ljubitelje umetnosti i humane ljude da u periodu od 1. do 10. decembra od 10-17 časova posete ovu izložbu vrednih slika značajnog autora, odaberu sliku, uplate na račune to troje dece, i dođu po svoje umetničko delo.

“Nadamo se da ćemo svi zajedno uspeti da sakupimo sredstva za njihovo lečenje i da ćemo doprineti njihovom lepom detinjstvu i odrastanju”, poručuju iz Singidunuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: