Svetislav Bule Goncić: "Narodno pozorište je perjanica našeg kulturnog identiteta" VIDEO

Glumac Svetislav Bule Goncić je odnedavno predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta. Kakvo je stanje dramske umetnosti u trenutnoj situaciji?

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

15:09

Svetislav Bule Goncić:
Foto: printscreen/Prva TV

"Narodno pozorište je perjanica našeg kulturnog identiteta. Nadam se da ćemo sada imati dobru saradnju", rekao je Goncić za 150 minuta Prve TV.

Kako kaže, situacija sa pandemijom je veoma ozbiljna, i važno je da svi imamo zajednički cilj.

"Narodno pozorište se bavi i našim nasleđem, i modernom umetnošću... to je veoma ozbiljna institucija, i ja ću u skladu sa time i da se ponašam", dodao je.

Na pitanje kako pozorište odgovara na aktuelni trenutak, on je odgovorio:

"Pozorište deli zajedničku sudbinu građana. Naravno, pozorište je jedna socijalna forma. Međutim, ima aktivnosti koje mogu i da se odvijaju bez publike, a to je sređivanje i priprema za trenutak kada će se sve prepreke skloniti", naglašava Goncić.

Za sada se prate mere i preporuke. Objašnjava da ne postoji nikakav pritisak, ali i da grad veoma jasno kaže svima da će se voditi računa o svim zaposlenima, što i jeste najvažnije. On je, inače, već preležao koronavirus.

"U julu sam bio 10 dana u Zemunskoj bolnici, pod punom negom zdravstvenih radnika. Imao sam, očigledno, lakšu upalu pluća", kaže Goncić.

Kako je istakao, zdravstveni radnici, u Zemunskoj, ali i u svim ostalim bolnicama, "spasili su demografsku sliku Srbije za generacije koje će doći".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: