Iva Štrljić o svom profesoru: "Da nije bilo Bekjareva, ja danas ne bih bila ovakva glumica"

Vest da je preminuo Ivan Bekjarev potresla je njegove mnogobrojne kolege i prijatelje, koji se putem društvenih mreža opraštaju od legendarnog glumca srpske kinematografije. Bio je porodični prijatelj i profesor glumici Ivi Strljić.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printskrin TV Prva
Foto: Printskrin TV Prva

Pročitajte još:

Punih 40 godina ljubav je delio sa Mikicom: Ovako je Ivan Bekjarev govorio o svojoj supruzi

Preminuo Ivan Bekjarev

Glumcu Ivanu Bekjarevu pogoršano stanje: "Bole me pluća, teško dišem"

Obustavljeno snimanje filma: Ivan Bekjarev pozitivan na kovid 19

Ona je o Bekjarevu govorila kada ju je ugostila TV Prva u emisiji "150 minuta", te se setila pisama koje su oni kao studenti dva puta godišnje pisali profesoru:

"On je imao jedan lep način rada.. Tu je i moje pismo... Pisali smo o tome šta smo otprilike naučili tokom prethodnih nekoliko meseci studiranja. Pisali smo i o tome kako zamišljamo svoj život u budućnosti", prisetila se Iva Štrljić, te dodala:

"Ja sada sa vama ne bih razgovarala da nije bilo profesora Bekjareva, koji me je izabrao, primio na Akademiju, koji me je naučio da budem ovakva glumica kakva sam danas... Baš sam se sad potresla".

Na pitanje kakav je uticaj ostavio na nju, ona je odgovorila:

"Kada ste student nije vam samo važno samo da taj koji vas uči bude veličanstven glumac, već i da bude veliki čovek. A profesor Ivan Bekjarev je bio sjajan čovek, veliki čovek. Obožavao je svoje studente... Uvek je bio tu za nas".

Kaže i da nikad nije bio loše volje, da je pravio ozbiljne profesionalce i rekla je i da je voleo svoju porodicu i da joj je najdraža njegova uloga Kurčubića.

strana 1 od 40 idi na stranu