Marija Karan: "Ljudi nisu ni koristili mejl" VIDEO

Želeći da pomogne našoj umetničkoj sceni i poveže je sa svetom, Marija Karan je osnovala ''Balkan prodžekts" kako bi podržala umetnike sa prostora nekadašnje Jugoslavije afirmišući njihov rad i promovišući umetničku scenu Balkana.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2020.

11:45

Marija Karan:
Foto: Gettyimages/ Frederick M. Brown

Za TV "Prva" kaže da joj je dovoljno godina dana u inostranstvu donelo poznanstva, ali i znanje. Njeno intresovanje za umetnost je prisutno čitavog njenog života i smatra da vreme umetnika sa naših prostora tek dolazi

''U tu priču sam ušla kao kolekcionar, kao neko ko je ljubitelj umetnosti, kao neko ko poznaje tu scenu jako dobro i želela sam da vratim svom narodu, svom regionu, na način na koji mogu da pomognem i da tu scenu približim ostatku sveta i pomognem mladim umetnicima", objasnila je Marija Karan.

Ovaj projekat bavi se svim, od izložbi do edukacije umetnika, ističe ona, dodajući da ih usmerava i promoviše.

Marija Karan je trenutno u Londonu i kaže da se raduje novim ulogama domaće kinematografije.

Pogledajte više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: