Komemoracija povodom smrti reditelja Gorana Paskaljevića u Kinoteci

Posle kremacije na pariskom groblju Per Lašez, koja je organizovana 5. oktobra, urna sa posmrtnim ostacima našeg legendarnog reditelja Gorana Paskaljevića biće danas, u subotu 10. oktobra, preneta u Beograd, u pratnji njegove supruge, saopštila je porodica.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 10.10.2020.

09:56

Komemoracija povodom smrti reditelja Gorana Paskaljevića u Kinoteci
Ilustracija: Getty images/Chung Sung-Jun / Staff

Svi koji budu želeli da se oproste od velikana naše i evropske filmske umetnosti i velikog gospodina našeg grada koji je svojim kosmopolitskim duhom Beograd činio metropolom - Paskaljevićevi saradnici, prijatelji, poštovaci njegovog dela, kao i publika koja je volela njegove filmove, moći će da mu uputi poslednji pozdrav u nedelju, 11. oktobra, od 11 do 15 sati, u velikoj Sali na Novom groblju.

Po želji Paskaljevića, polaganju njegov urne prisustvovaće samo članovi najuže porodice, i to će naknadno biti obavljeno.

Njegove kolege, umetnici i filmski radnici s kojima je sarađivao tokom slavne karijere koja je trajala više od četiri decenije, oprostiće se od Paskaljevića i podsetiti na ostvarenja koja su mu donela svetske nagrade, a nama ostavili filmsku baštinu, na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci koja je zakazana u sredu, 14. oktobra.

Komemoraciji će prisustvovati njegova supruga Kristina, sinovi Vladimir i Petar, sestra Sanja i sestričina Tea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: