Lik Nebojše Glogovca krasi još jednu zgradu

Novi mural sa likom srpskog glumca Nebojše Glogovca oslikan je na stambenoj zgradi na Sokolcu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 26.09.2020.

13:22

Lik Nebojše Glogovca krasi još jednu zgradu
Foto: Printscreen/ TV Prva

Autor murala Milan Milosavljević Deroks rekao je "Srni" da mu je ovo posebno drag rad za koji je obavio dobru pripremu, te da mu je asistent bio Jovan Šaulinović.

On je dodao da je trebalo da mural bude oslikan u Nevesinju, ali da nisu uspeli da to organiziju, te je uradio na Sokolcu.

Milosavljević je podsetio da je na inicijativu Sokočanina Milana Jolovića Legende nedavno oslikao mural velikog formata sa likom Starine Novaka i ovaj put na Jolovićevu inicijativu uradio i drugi mural.

Sokočanin Milan Jolović Legenda je rekao "Srni" da je mural oslikan u okviru izrade komplene toplotne fasade na stambenoj zgradi na uglu ulica Cara Lazara i Romanijske.

"Kako sam nedavno pomogao izradu toplotne fasade stanarima Lamela u ulici Radomira Neškovića, pozvali su me i stanari ove stambene da im pomognemo delom sredstava", pojasnio je Jolović.

On je dodao da je najveći deo sredstava obezbedio Bojan Koprivica i grupa privrednika, te da će za postavljanje fasade i izradu murala biti izdvojeno 20.000 KM ondonsno, oko 1.190.00 dinara.

Milan Milosavljević Deroks je diplomirani slikar zidnog slikarstva iz Beograda i više od 20 godina se bavi grafitima i muralima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: