Branka Petrić otvara 65. Sterijino Pozorije

Branka Petrić, doajenka našeg glumišta i dvostruka dobitnica Sterijine nagrade, otvoriće 26. septembra u Novom Sadu 65. Sterijino Pozorje.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.09.2020.

12:02

Default images

Na našem najprestižnijem festivalu Petrićeva je debitovala 1962. godine ulogom u predstavi "Otkriće" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Za uloge u predstavama istog pozorišta "Putujuće pozorište Šopalović" 1986. i "Rođeni u JU" 2011. ovenčana je Sterijinim nagradama.

Utvrđen je i sastav Žirija 65. Sterijinog pozorja. O nagradama će odlučivati Laslo Vegel, književnik (predsednik Žirija), dramaturškinja Jelena Mijović, pozorišni kritičar Igor Burić i dramski pisci Almir Bašović i Željko Hubač.

U konkurenciji za sterijanska priznanja ove godine je sedam predstava, po dve Bitef teatra ("Lepa Brena prodžekt" i "Kretanje") i Srpskog narodnog pozorišta ("Smederevo 1941.2 i "Ko je ubio Dženis Džoplin"), te "Semper idem" Narodnog pozorišta Sombor, "Radnička hronika" Narodnog pozorišta Subotica i "Gustav je kriv za sve" subotičkog pozorišta "Deže Kostolanji".

Predviđeno je da ovogodišnje Pozorje traje do 4. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: