Gala koncertom Opera Narodnog pozorišta počela novu sezonu

Gala koncertom Orkestra i solista Opere na Velikoj sceni beogradskog Narodnog pozorišta, u nedelju je počela nova operska sezona u nacionalnom teatru.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2020.

08:47

Gala koncertom Opera Narodnog pozorišta počela novu sezonu
Foto: Depositphotos/Nedomacki

Koncert je realizovan uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u suzbijanju pandemije virusa kovid 19.

Publika je uživala u popularnim arijama i duetima iz poznatih opera: Boemi, Don Karlos, Aida, Bal pod maskama, Figarova ženidba...

Orkestrom je upravljala Ana Zorana Brajović a na Velikoj sceni Narodnog pozorišta našli su se Vladimir Andrić, Dragoljub Bajić, Jadranka Jovanović, Jasmina Trumbetaš Petrović, Ljubica Vraneš, Aleksandra Stamenković, Miodrag D.Jovanović, Dejan Maksimović, Dragutin Matić...

Za kostime je bila zadužena Katarina Grčić Nikolić, a za scenografiju Jasna Saramandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: