Bitlsa nikad previše: Stižu dva nova dokumentarca

U intervjuu Lenon sa voditeljem raspravlja o razlazu grupe Bitlsi, albumu “Double Fantasy” sa Joko Ono, kao i o odnosu s Polom Makartijem i radu na svojim albumima.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

11:32

Bitlsa nikad previše: Stižu dva nova dokumentarca
Foto: Gettyimages/Hulton Archive

Televizijska mreža BritBox u decembru će emitovati dokumentarni film ''Lennon’s Last Weekend'' koji sadrži njegov poslednji intervju pre ubistva koji je Lenon dao Endiju Piblsu na BBC radiju u decembru 1980. godine.

Film će biti objavljen u decembru ove godine kada se i obeležava 40 godina od smrti Džona Lenona koga je ubio Mark Dejvid Čepmen 8. decembra 1980. godine. Uz intervju za BBC, dokumentarac će sadržati i brojne druge razgovore o Lenonu.

Već sledeće godine, 2021, biće objavljen i dokumentarni film o grupi “The Beatles: Get Back” koji je režirao Piter Džekson Film je nastao izborom od čak 55 sati nikada do sada obavljenih snimaka o legendarnom bendu, kao i 140 sati audio snimaka nastalih tokom snimanja albuma “Let It Be”.

Film će producirati i objaviti kompanija Volt Dizni, a između ostalog će sadržati i snimke sa njihovog legendarnog nastupa na krovu londonskog Sevile Rowa 1969. godine. Paralelno sa filmom u prodaji će se pojaviti i knjiga istog naziva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: