Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija ponovo na okupu

Iako je sezona 20/21 bila odavno spremna, Beogradska filharmonija se adaptirala na aktuelnu situaciju i pripremila potpuno nov program za manji orkerstarski sastav koji će slušati ograničen broj publike, ali samo naizgled.

Izvor: Tanjug
Podeli
foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija
foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, ponovo su na okupu i pripremaju prve koncerte u novoj sezoni. Uz poštovanje mera i obavezne distance, muzičari održavaju probe za "Veče Mocarta" koje će se održati u tri termina, u Sali Beogradske filharmonije, od 17. do 19. septembra, saopštili su iz Filharmonije.

foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija
foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

"Već smo se navikli da probleme nazivamo izazovima, a krize pretvaramo u prilike. Pošto smo uvažili ovaj novi rečnik poslovnih mudrolija, Beogradska filharmonija u novoj sezoni rešava korona krizu na svoj način i prebacuje igricu na drugi nivo. A tu su apsolutno svi dobrodošli", rekao je direktor Ivan Tasovac.

Nastupi u Sali Beogradske filharmonije biće snimani, a potom će se repertoar slušati na neočekivanim mestima. Do kraja godine orkestar predvode šef-dirigent Gabrijel Felc i stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin, a koncerti su besplatni i namenjeni filharmonijskim pretplatnicima.

Pored orkerstarske sezone, nastupaće i mnogi kamerni sastavi, a Filharmonija će celokupni repertoar objavljivati na mesečnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 46 idi na stranu