Otvoren Nišvil 2020 onlajn: Evo gde možete da gledate festival

Direktor Nišvila Ivan Blagojević danas je ispred Nišvil džez muzeja u Niškoj tvrđavi predstavio program i otvorio "Nišville 2020 online".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 13.08.2020.

14:55

Otvoren Nišvil 2020 onlajn: Evo gde možete da gledate festival
Foto: depositphotos/wangsong

Ovaj festival će se, od danas do nedelje 16. avgusta održavati na Letnjoj pozornici - bez prisustva publike ali uz live stream putem ovog linka.

Tom prilikom predstavljen je i "Nišville jazzcycle" - jedinstveno vozilo (na pedale) za sedam muzičara, sa kojeg su niški džezeri izveli program džez standarda.

Umesto tradicionalnog presecanja vrpce, direktor Nišvila je otvorio ovo specifično festivalsko izdanje presecanjem lubenice, uz prigodne zvuke velikog džez hita Herbija Henkoka "Watermelon man".

"Ovom prilikom podsećamo na neka davna vremena i ovaj performans danas je naš omaž svim manifestacijama koje su morale da budu otkazane i svim muzičarima koji ne mogu da se bave svojim poslom", rekao je Blagojević i izrazio nadu da će se drugi deo Nišvil festivala ipak održati pred publikom od 17. do 20. septembra.

Dvadesetak koncerata pratećeg i glavnog festivalskog programa i nekoliko pozorišnih predstava održaće se na Letnjoj pozornici u Tvrđavi u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: